Commerciële Oplossingen

AlphaESS levert flexibele en geïntegreerde oplossingen af en beschikt over wereldwijde referenties.

Onze commerciële en industriële toepassingen maken gebruik van de veiligste soort lithium batterijen – lithium ijzerfosfaat. Hierdoor kan een levensduur van meer dan 6.000 cycli gegarandeerd worden. De batterijcellen worden door producenten uit de wereldtop geleverd. Bij het ontwerp wordt gebruik gemaakt van geavanceerd mechanisch ontwerp en gesofisticeerde thermische simulaties en software sturing om de levensduur te maximaliseren.

Ons onafhankelijk ontworpen EMS is in staat om het algoritme af te stemmen op verschillende scenario’s, zoals eigenverbruik, UPS prioriteit, load shifting, off-grid met zonnepanelen, al dan niet met noodgenerator. Het maakt ook gebruik van voorspelling van de opbrengst uit de zonnepanelen, machine learning, voorspelling van verbruik en verbuiksmanagement algoritmes om grotere besparingen te realiseren.

We integreren batterijen, het BMS, het omvormer gedeelte, temperatuurscontrole en het HVAC systeem om te komen tot een flexibele en stabiele uitbating onder wisselende omgevingsomstandigheden.

Onze systemen worden geleverd met 5 jaar product garantie, 10 jaar garantie op de prestaties van de batterij, en een voorziene levensduur van 20 jaar.

iinno benelux

Praktijkgeval

Begin 2018 werd AlphaESS gecontacteerd door het bedrijf M.Y. in Yangon, Myanmar voor een micro-grid oplossing. Voordien had dit bedrijf al 2 jaar aan projecten gewerkt voor stroomvoorziening van afgelegen landelijke gebieden. De voorgaande projecten waren steeds gebaseerd op lood-zuur batterijen; een weinig duurzame en milieuvriendelijke technologie. AlphaESS ontwikkelde een 10 voet container op maat van hun noden en budget.

De 10 voet container bevat een SINEXCEL 50kW PV hybride omvormer met transfo en een 50kW STS (Smart Transfer Switch), een brandbeveiligingssysteem, HVAC, verlichting en alle batterij technologie. De batterij opslag bestaat uit 4 parrallelle strings, waarbij elke string over zijn eigen BMS (Battery Management System) beschikt met daarbovenop een top BMU-module die de 4 strings beheert. De 50kW STS module werd aangesloten op de diesel noodstroomgenerator. AlphaESS stuurt hiervoor intelligent de aan/uit signalen over de droogcontacten volgens vooringestelde parameters. Ook de energiestromen van de zonnepanelen en batterijen worden gestuurd. Met deze complete micro-grid oplossing is het dorp nu voorzien van elektriciteit.

“In vergelijking met lood-zuur opslagsystemen die we voorheen gebruikten ben ik verheugd om te zien dat we nu een veel geavanceerdere en volledig op voorhand uitgewerkte oplossing naar onze locaties kunnen sturen. De lange levensduur van de lithium-ion technologie zorgt voor een investering die er veel gezonder uitziet. Ik ben ervan overtuigd dat we deze compacte en kosten efficiënte oplossing heel gemakkelijk kunnen uitrollen naar alle uithoeken van het land.”

  • Volgens Mr. Ashish, technisch directeur van M.Y.
iinno benelux
iinno benelux